Orta gerilim şebekeleri, yüksek ve çok yüksek gerilim şebekeleri ile alçak gerilim şebekelerini birbirine bağlamak için kullanılmaktadır. Yüksek gerilim enerjilerin direkt olarak iletim şebekelerine aktarılması yani direkt olarak abonelere verilmesi hem izolasyona hem de güvenlik açısından uygun değildir. Bu nedenle yüksek gerilim şebekeleri üzerinde yapılan işlemler ile uygun değerlere indirgenir ve orta gerilim şebekelerine bağlanır. Orta gerilim şebekeleri genel olarak küçük şehirler ve sanayi bölgelerine elektrik enerjisi taşıma işleminde kullanılır. Orta gerilim hatlar, şehir girişlerinde yer alan dağıtım trafolarına bağlanır ve buradan da abonelere verilir.

Ülkemizde orta gerilim şebekelerinde 10, 15 ve 33 kV gerilimler kullanılır. Orta gerilimler, kullanılan enerji nakil hatlarının uzunluğuna göre hat gerilim tespit edilir. Burada şu genellemeyi yapabiliriz. 10 km uzunluğa kadar olan hatlarda 3 ile 10 kV, 20 ile 30 km arası hatlarda 10 ile 20 kV ve 30 ile 70 km arası hatlarda da 20 ile 35 kV gerilimler kullanılır. Daha uzun hatlarda ise yüksek gerilimler kullanılmaktadır.

Çoğu firma aldığı elektrik müteahitlik hizmetinin kontrolünü yapabilecek bilgi birikimine sahip olmayabilir, olması da beklenemez. Bu durumda hizmet aldığı firmayı işveren adına kontrol edecek bir firmadan destek alması gerekebilir. Bu hizmet ilave bir maliyet olarak gözükse de mühendisin doğru yönlendirme ve kontrolü ile toplam maliyeti aşağı çekmek mümkün olabilir. Ayrıca İşin daha sağlıklı ve yönetmeliklere uygun yapıldığından da emin olunur. 

Elektrik Teknik danışmanlık işin bütçesinin oluşturulmasından, işi yapanın kontrolüne, doğru malzeme seçiminden son durum projenin hazırlanmasına kadar işin elektrik ile ilgili işverene destek verir. 
ENELSİS; elektrik teknik danışmanlık yapmaya yetkin bir firmadır. Bilgi birikimi, tecrübe ve yetkiye sahip kadrosuyla danışmanlık hizmetini büyük bir titizlikle yapar. 

Unutmayın! 
Bir elektrik mühendisinden veya elektrik teknisyeninden teknik danışmanlık desteği almak başta birim fiyatlı işler olmak üzere maliyetinizi artırmaz aksine azaltır, ayrıca aldığınız tüm hizmetler en küçük noktasına kadar uzman denetiminden geçmiş olur.